dilluns, 1 de setembre del 2008

l'atracció d'allò desconegut

De retrats BiH

Enfrontant-nos a allò desconegut ens coneixem molt millor a nosaltres mateixos, i també a qui ens acompanya (en el cas del postgrau de fotoperiodisme, la Marta) donant aquests passos endavant en direcció contrària a la llum, a la seguretat i, per tant, al comfort immobilista... L'addicció generada per la curiositat i les ganes d'aprendre es pot superar de moltes maneres; la més racional, deixant-se endur per la mateixa.

Niretzat "postgrau"-aren onena zu ezagutzea izan zen, eta uste det asko ikasi genuen elkar, gu biok ta beste taldearen kideekin ere bai. Ez du balio hainbeste dirua, adoz, baina pena merezi izan zuen. Iraila arte!

[Aquesta és una escola abandonada de Mostar des de la que els franctiradors croates assetjaven la població bòsnia musulmana. Aprofundiré més en el tema després de festes al bloc de bòsnia, però em sembla imprescindible explicar això per a entendre millor la foto: els croates són cristians catòlics, i per aquesta raó, un cop dins de l'edifici vaig cercar creus entre les ombres. En vaig trovar un munt, però cap tan gran com aquesta, en la que es projecten també els fragments de vidres que encara aguanten als finestrals]