Sobre mi


Ferran Cerdans Serra - Foto: Tina Riera
Vaig néixer el 1974 a Santpedor (Barcelona), tot i que també he viscut a Navarcles, Ordizia i Manresa. Tècnicament no sé d'on hauria de dir que sóc, però tendeixo a considerar-me "Giputxi" quan sóc a Bilbao, de Navarcles quan volto per Manresa, de Manresa quan sóc a Barcelona, i d'Ordizia quan sóc a Beasain (pobles veïns i per tant rivals), sense que això m'hagi portat problemes de consideració. Tornant a viure a Santpedor he aconseguit dues coses: tancar el cercle i a la vegada continuar sense saber d'on sóc. Ambdues tenen el seu mèrit.

Els llibres sempre m'han agradat com a objecte: fins i tot quan no els entenia m'imaginava les històries que explicaven. Més endavant, per reis o per l'aniversari, sempre demanava un volum dels "Grumets de la Galera", i diuen que no em mirava les joguines fins que no l'havia llegit. La meva fascinació per l'escriptura, l'alfabet i la cal·ligrafia té dues vessants tecnològiques: l'escriptura a mà i el text de fòsfor taronja en una pantalla negra. Així, vaig començar a escriure els primers programes en BASIC als onze anys, al mateix temps que desenvolupava la passió per la tinta xinesa i la primera ploma que vaig tenir, que era de canya. En ambdós casos, programant o bé escrivint, es tractava de crear un món nou per a submergir-s'hi. Molt aviat vaig començar a escriure fragments d'aventures i a partir dels 16 vaig començar a tancar aquestes històries en forma de relats breus. Els contes curts són doncs la sal de la meva vida, tot i que els últims anys s'han complementat amb l'aparició espontània dels aforismes, en representació del pebre.

Llibres Artesans

El meu projecte literari i de vida és www.llibres-artesans.com, web en la que trobareu informació sobre els llibres que vaig escrivint i publicant, agenda d'activitats, etc.


Ferran Cerdans Serra a les xarxes socials

www.fcerdans.net
Publica un comentari a l'entrada