dilluns, 6 de setembre de 2010

Els 2 postulats que conformen “l'actitud del Reversi”El “Reversi” és un joc de regles molt senzilles però molt difícil de dominar degut a la seva profunditat estratègica. És força addictiu, ja que implica continus reversos emocionals degut a espectaculars girs en el marcador.

Jugant a aquest joc, que encara no domino, he extret la que podríem anomenar “actitud del reversi”, que es resumeix en 2 postulats, evidentment reversibles, sent cadascun d'ells una de les cares de la mateixa moneda: [més...]


  • No serveix de res anar guanyant batalles si no guanyes la guerra. Per molta avantatge que et sembli tenir, sempre has de lluitar, fins al final, sense donar per vençut el rival (o problema).
  • Per molt difícil que et sembli la situació, sempre pots capgirar-la pensant ràpid i perseverant, si parteixes d'un bon treball estratègic (uns bons fonaments).
És a dir, cada batalla s'ha de llegir i valorar en el seu context estratègic. A vegades cal perdre per guanyar. Perdre una fitxa per guanyar una bona posició (avantatge tàctica), o per canviar la paritat (avantatge en el temps). Perdre una batalla secundària per guanyar la definitiva. Perdre una batalla per guanyar la guerra.

Més informació del joc a la Wikipèdia: en.wikipedia.org/wiki/Reversi
Per a jugar en línia: www.simuder.com
Publica un comentari a l'entrada