dimecres, 23 de setembre de 2015

Per una política nostra

He signat com a escriptor artesà la Mostra espontània de suport d’una colla d’amics i afins cap a l’Antonio Baños i la candidatura de les CUP a les properes eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya: Per una política nostra. Reprodueixo el text a continuació.

Tenim un país devastat per la corrupció i la malversació de fons públics, un país on el neoliberalisme econòmic campa lliure i boicoteja tot intent de viure d’una altra manera, un país amb un doble jou de poder que ens asfixia i ens està deixant exsangües. Despresos d’una vegada i per totes del nihilisme i la desídia de pa sucat amb oli de l’estat del benestar i la post-modernitat, ara és el moment de reconèixer la força i la trempera que tenim com a poble i tombar tots els poders fàctics que puguem: llavors, un rere l’altre, aterrats, a la nostra altura, que ens mirin als ulls si s’hi atreveixen quan pretenguin continuar sent els nostres amos. En aquest viatge col·lectiu per capgirar-ho tot els nostres companys no poden ser altres que persones lliures i independents, sense rèmores i amb tota la il·lusió del món, no per empoderar-se (verb maleït! No volem el poder per a nosaltres: el volem anorreat!) sinó per ajudar-nos a fer la nostra, a inventar-nos com volem viure en societat, a tenir l’oportunitat d’equivocar-nos. Si com a cap de llista en David Fernàndez semblava imbatible i la seva feina durant la legislatura va convèncer els més descreguts, la veritat és que una de les poques persones que es podia posar al capdavant de la llista de les CUP i que no li tremolessin les cames és l’Antonio Baños. Per què ens agrada en Baños? Perquè és un dels nostres. Perquè li agrada el rocanrol. Perquè és un periodista sense pèls a la llengua amb un argumentari de pedra picada. Perquè no té la sang d’orxata. Perquè necessitem gent que ens representi, que visqui com nosaltres, que ens defensi amb el seu dia a dia, perquè necessitem polítics propers i de veritat, no màscares hipòcrites amb rendes deu cops més altes que les nostres. Per acabar-ho d’adobar, en Baños té sentit de l’humor. Molt. I això és el que ens fa falta: una mica d’alegria, de guspira, d’arravatament. L’humor és revolucionari i és el blindatge perfecte per anar a la batalla relluent: els principals atacs que et pugui fer l’adversari torracollons ja els has assumit tu d’avançada i te n’has rigut a cor què vols.
Els sotasignats donem suport a en Baños perquè no hi ha color: després de dècades de pusil·lànimes i mesquins ara per fi tenim un partit i uns candidats que fan patxoca i ganes d’arromangar-se per anostrar d’una vegada i per totes aquest país tan baquetejat i saquejat que tenim. Per uns Països Catalans lliures de tots els jous, per una política nostra, aquest 27 de setembre VOTA LES CUP-CRIDA CONSTITUENT!
Aquesta mostra de suport és oberta a qui vulgui apuntar-s’hi. Aquí teniu un email per fer-ho: perunapoliticanostra@gmail.com