dissabte, 23 de gener de 2010

fotos que no he pogut fer > de Fes a Chaouen

quadern de Fez

en el bus de Fes a Xauen vaig veure algunes escenes de la vida rural agricola que no vaig poder fotografiar:
  • Bales de palla: fan un pilot i el cobreixen de fang. El resultat té forma de motlle de flam, d'aquests allargats amb la base ampla. Alguns d'aquests "flams" gegants estan començats, i es veu la palla a través de la primera mossegada que l'hi han fet a la crosta de terra, ja seca, per a obrir-los.
  • Ocells menjant-se les llavors que estan sembrant. Persegueixen els tractors i es menjen les llavors que no queden prou colgades de terra.
  • Carros de transport fets amb bidons, d'aquests blaus de plàstic. El bidó s'omple d'olives, ametlles o el que sigui i es tapa. Llavors es munta en horitzontal lligat a una mula, sobre dues rodes, i a sobre del bidó hi va assegut el conductor. Genial.
No vaig fer les fotos pel moviment de l'autobús, la brutícia dels vidres i perquè duia muntat un gran angular de 16 mm amb el que tampoc s'hagués vist res a tanta distància, i és una llàstima perquè m'agradaria compartir-les. Però que carai, durant segles només s'ha pogut fer servir la imaginació llegint els relats dels viatgers, ja està bé de tant en tant!
Del Quadern de Fez"
Publica un comentari a l'entrada